Kubus-R 148

Lumar IG

Enodružinske hiše · Večnadstropne hiše · Montažna

Pokliči za ceno

Splošno

Bivalna površina 147,04 m2
Št. spalnic 3
Št. kopalnic 1
Zunanje dimenzije 7,66x12,71
  • Tip: Enodružinske hiše
  • Vrsta: Večnadstropne hiše
  • Vrsta gradnje: Montažna
  • Bivalna površina: 147,04 m2

O montažni hiši

Tipski objekt podjetja Lumar IG - Kubus 148 predstavlja odmik od klasične slovenske dvokapnice.

Tehnični podatki:

  • Zasnova: Tipska hiša Kubus 148
  • Proizvajalec: Lumar IG d.o.o., www.lumar.si
  • Dimenzije: 12,83 x 7,78 m
  • Konstrukcija: Lesena nosilna konstrukcija, stenski sistem Prestige, ravna streha
  • Osnova: pritličje 73,49 m2, nadstropje 74,93 m2

Trend gradnje oz. želje kupcev novogradenj so vedno bolj usmerjene k inovativno dodelanim, vendar dobro nizkoenergijskim hišam. Odmik od klasične slovenske dvokapnice predstavlja nov tipski objekt podjetja Lumar IG - Kubus 148. Po informacijah podjetja Lumar je hiša v osnovi individualni idejni projekt in je bila precej časa predstavljena zgolj kot referenčna hiša, vendar je zaradi izjemnega zanimanja postala tipski projekt. Pri nas je vzbudila zanimanje predvsem zaradi izjemne arhitekturne dovršenosti in postavitve na veliki zeleni parceli, ki ji daje še dodaten čar.

Hiša je zasnovana je bila zasnovana za mlado družino s posebnim arhitekturnim doprinosom, ki je izražen s prepletanjem dveh kubusov. Za hišo so značilne jasno izražene linije in preprosta a hkrati razgibana ter funkcionalna struktura.

Kljub nekoliko bolj razgibani arhitekturni zasnova hiša dosega dobro energetsko varčnost. Dobro izolirana ravna streha zmanjšuje izgube skozi toplotni ovoj istočasno pa zastekljene površine orinetirane prosti jugo dajejo pozitivno oceno energijski bilanci. Sončni dobitki oziroma pasivno segrevanje hiše s pomočjo energije sonca v današnjem času, ko cene ogrevanja naraščajo, predstavlja veliko prednost. Prav poseben pečat hiši pa ob bližjem pogledu hiše predstavlja majhno povečanje (cca 4 cm na vsaki strani) zunanjih grabaritov nadstropja. Zob, ki ob tem nastane pritegna poglede in zaradi dobre izbire dvobarvne fasade dodatno poudari prepletanje kubusov. Previs, ki nastane na južni strani zaradi razlik v tlorisih ustvarja veliko teraso, ki omogoča tudi naravno senčenje zastekljenih površin v poletnem času, ko je sonce visoko. Nasprotno pa v zimskem času, ko ima sonce nižji lok, dovoljuje direkten vpad sončnih žarkov in kot že prej omenjeno pasivno ogrevanje.

Tloris je oblikovan tako, da se prostori odpirajo proti jugu in zahodu s čimer velike zastekljene površine omogočajo direktno komunikacijo z okolico tekom celotnega dne in povezavo na veliko delno pokrito teraso, ki se razteza čez celotno južno fasado in odpira hišo proti vrtu in zunanji kuhinji. S tem se pridobi še dodaten in za udobje bivanja pomemben prostor za preživljanje prostega časa v toplih dneh. Na severni strani objekta je pokrit vhod, ki nastane zaradi razlik v zunanjih dimezijah tlorisa pritličja in nadstropja.

Hiša je nadstropna (P+1) in jo pokriva ravna nepohodna streha. Velika prednost takšne strehe je tudi popolna izkoriščenost nadstropja, saj ne pride do manjšanja volumna zaradi poševnin. Okna in balkonska vrata so troslojna iz PVC profilov s sivim dekorjem na zunanji strani in se tako kar zlijejo s sivo fasado v zgornjem delu kubusa, v spodnjem pa tvorijo živahen kotrast svetli fasadi. Za senčenje steklenih površin so vgrajene zunanje alu žaluzije v podometni izvedbi.

V pritličju se nahajajo dnevno bivalni in pomožni prostori. Zelo koristno vlogo odigra garedroba, ki omogoča shranjevanje raznih stvari, ki so nam v drugih prostorih v napoto (zimska oblačila in čevlji, športna oprema ...). V nadstropju pa se nahajajo dve veliki otroški sobi, spalnica z garderobo ter kopalnica. Iz spalnice je možen dostop tudi na več kot 7 m2 velik zaprt balkon. Notranji prostori so načrtovani tako, da nudijo funkcionalno ter udobno bivanje pri optimalni kvadraturi objekta. Notranjost objekta je svetla in prostorna ter tako kot zunanjost z raznimi detajli in idejami investitorja dodelana do popolnosti s pridihom modernega minimalizma.

Hiša je grajena v konstrukcijskem sistemu Lumar PRESTIGE. Stenski sistem odlikuje 32 cm mineralne toplotne in zvočne izolacije ter difuzijsko odprt sistem gradnje. Ogrevanje je talno s toplotno črpalko tipa zrak/voda in na ta način nudi sedaj najbolj optimale in prijeten način ogrevanja. Za dodatno bivalno ugodje in vedno svež zrak v prostorih je v hišo vgrajen tudi kontroliran sistem prezračevanja z rekuperacijo in dobrim izkoristkom.

Hiša tako z nekaj manj kot 150 m2uporabne površine nudi odprte in svetle prostore ter povsem drugačno zunajo arhitekturo zasnovo.

Preverite več: https://www.lumar.si/hisa/kubus-148

Pošlji povpraševanje

Kontakti

Lumar IG
Limbuška cesta 32 A
2000 Maribor

Delovni čas

Ob delavnikih od 7.00 do 15.00,
ob sobotah in nedeljah zaprto.

Ogledi hiše in sestanki so možni po predhodnem dogovoru.