OGLASNO BESEDILO

Vabljeni na dan odprtih vrat - DRENovo

29.09.2022

Najnovejše smernice bivanja in energetske učinkovitosti skoraj nič-energijskih hišNaselje DRENovo: naravni materiali, funkcionalnost in energetska varčnost s sodobnim dizajnom in inovativnimi tehnološkimi rešitvami.

Drenov grič pri Ljubljani | sobota, 8. oktober 2022 |  med 10. in 14. uro

Odločitev, imeti svojo hišo, je ena najpomembnejših v našem življenju. Zato vas Marles, vodilni graditelj najsodobnejših energetsko učinkovitih montažnih hiš, vabi na dan odprtih vrat, kjer si boste lahko osebno ogledali naselje DRENovo, ki je umeščeno na obrobju krajinskega parka med Ljubljano in Vrhniko. Gre za naselje, kjer se predvideva gradnja 78 vrstnih hiš, od kateri so zgrajeni že trije nizi po devet hiš, kjer vsaka s pripadajočim zemljiščem zaobjema bivalno površino ca. 150 m2.

Ponuja se enkratna priložnost za ogled opremljene vzorčne hiše, ki nudi vpogled v izbor vrstnih hiš, ki so že dokončane na ključ. Odlikujejo jih naravni materiali, moderna zasnova in visokokakovostna Marlesova tehnologija.

DRENovo – prostor soustvarjanja najsodobnejšega koncepta bivanja v sožitju z naravo in individualnimi potrebami družine in posameznika

Glavne karakteristike, s katerim se ponaša arhitekturna zasnova objektov, so premišljena in izjemno funkcionalna razporeditev notranjih prostorov z maksimalnim občutkom prostornosti in intimnosti. Naravni materiali in energetska varčnost s sodobnim dizajnom in inovativnimi tehnološkimi rešitvami so nadalje tiste odlike, ki kažejo na to, da  je misel na bivanjske potrebe sodobnega uporabnika, ki želi bivati v naravi in hkrati v bližini mesta, bila v arhitekturni zasnovi na prvem mestu.

Premišljena arhitekturna zasnova soseske vključuje tudi krajinsko ureditev skupnih površin namenjenih prijetnemu druženju in preživljanju prostega časa ter varni igri otrok. Urejene bodo  rekreacijske površine in območja za druženje s storitvami, ki olajšajo bivanje samskim, mladim družinam in starejšim. Hitra dostopnost potrebne infrastrukture in javnih ustanov bo vsem uporabnikom vsakodnevno prihranila dragocen čas, ki ga bodo lahko namenili sebi, družini ali sprostitvi v naravi.  Postavljeni so nadstreški za avtomobile, ograje, urejeno je tlakovanje in ozelenitev okolice vsake hiše. Urejeni bodo dodatni skupni prostori za obiskovalce, drugega prometa v soseski ne bo.

Na dnevu odprtih vrat bodo med drugim na voljo predstavniki investitorja in tudi Marlesovi strokovnjaki, ki bodo na voljo za podrobnejšo predstavitev gradnje na ključ skoraj nič-energijskih hiš. Prav tako bodo predstavili trajnostne materiale, ki so uporabljeni pri gradnji hiš v naselju DRENovo. Vsem obiskovalcem bodo na voljo za pojasnila v zvezi s sodobnim načinom energetske oskrbe doma s poudarkom na ogrevanju in prezračevanju s prisilnim prezračevanjem. Odgovarjali bodo na morebitna vprašanja v zvezi z gradnjo, obenem pa bodo na dogodku tudi predstavniki podjetja Ceeref - investitorji gradnje, ki bodo skupaj z nepremičninsko agencijo PIKADO, d.o.o., na voljo za vsa vprašanja vezana na nakup nepremičnine.

Soseska DRENovo je zasnovana kot zaključeno in funkcionalno naselje enodružinskih hiš, kjer bodo vsi stanovalci deležni prednosti zelenega podeželja, ne da bi se ob tem odpovedali ponudbi mesta. Umestitev naselja se spogleduje s hribovitimi Polhograjskimi Dolomiti, ki se raztezajo nedaleč proti severu, hkrati pa zagotavlja ugodno infrastrukturno povezavo s prestolnico do katere je le 8,5 km oziroma 20 minut do središča Ljubljane.

Informacije o natančni lokaciji so na voljo na: www.drenovo.si

Kot največji in najstarejši slovenski proizvajalec lesenih montažnih objektov danes vso svojo pozornost usmerjamo v funkcionalne arhitekturne rešitve in implementacijo najvišjih standardov gradnje neto nič-energijskih objektov.

Vodilni položaj našega podjetja smo nadgradili s ponudbo že zgrajenih objektov za končnega kupca. Zato nas izjemno veseli, da vas lahko povabimo v naselje DRENovo, ki na obrobju ravninskega krajinskega parka nedaleč od hribovitih Polhograjskih Dolomitov ponuja vrhunsko lokacijo, ki je od ljubljanske obvoznice oddaljena le dobrih osem kilometrov. Gre za izjemno ponudbo objektov grajenih po konceptu Marles Zero Energy Home – postavljenih z vizijo najvišje kakovosti trajnostne gradnje na slovenskem trgu,« je pripravo na jesenski dan odprtih vrat pospremil Matej Vukmanič, direktor podjetja Marles.

Matej Vukmanič, direktor podjetja Marles hiše Maribor