OGLASNO BESEDILO

Prvi Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev

17.03.2023

V Marlesu verjamemo v zdravo in tehnološko napredno okolje. Verjamemo, da z uporabo sodobnih zelenih tehnologij pri snovanju sodobnega doma pomembno izboljšujemo svet.

Zato vas vabimo na 1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev, vseslovenski dogodek, ki se bo odvijal med 23. in 25. marcem 2023! Na treh različnih lokacijah boste imeli možnost ogleda petih različnih Marlesovih hiš, postavljenih na ključ. Ne zamudite enkratne predstavitve gradbenih presežkov v smislu modernega pristopa, pametnih tehnoloških rešitev, dizajna in inovativnosti.

Četrtek, 23. marca, med 16.00 in 19.00 uro; Bistrica ob Dravi pri Rušah:
SPOZNAJTE HIŠO MODERN, KI JE PODRLA STEREOTIPE KLASIČNE MONTAŽNE GRADNJE

Prvi dan Marlesovega sejma bo namenjen Dnevu odprtih vrat prav posebne Marlesove lepotice! Zgrajena in kupcu predana v letu 2021, je hiša MODERN zgrajena v skoraj nič energijskem razredu in velja za odličen primer Marlesove trajnostne, okolju prijazne gradnje. 142 m2 neto bivalno površine je prikaz spoja dovršene arhitekture in popolne prilagoditve željam lastnikov. Hišo odlikuje funkcionalna tlorisna zasnova in energetska učinkovitost ter domišljeno razporejeni bivalni prostori v spodnji etaži in mansardi, ki presegajo stereotipe o klasični mansardni hiši. Zasnova, ki vključuje tudi kletne prostore, je bila popolnoma prilagojena željam kupca ter zahtevnemu terenu. Tehnične odlike, dovršenost hiše MODERN in njeno izjemno bivalno udobje so rezultat odličnega sodelovanje med arhitektom, naročnikom ter izvajalcem.

Petek, 24. marca, med 16.00 in 19.00 uro; Ljubljana:
OBIŠČITE HIŠO VERITAS IN ODKRIJTE ENEGA NAJBOLJ PRILJUBLJENIH MARLESOVIH KONCEPTOV

Drugi dan Marlesovega vseslovenskega dogodka vas vabimo na obisk prestolnice in ogled povsem individualno zasnovane hiše, ki je v svoji arhitekturni osnovi različica skoraj nič energijske hiše Marles VERITAS. Zasnova prostorne hiše z visokim kolenčnim zidom (2,2 m), ki omogoča popoln izkoristek vseh prostorov, razkriva nove smernice energetskih in tehnoloških rešitev; uporabniku zagotavlja izjemno energetsko varčnost, visoko kakovost bivanja in nadstandardno udobje. Obiskovalci dneva odrtih vrat si bodo lahko med drugim ogledali, zakaj in kako ta hiša izstopa z odlično tlorisno zasnovo; oblikovana je namreč tako, da so vsi servisni prostori strnjeni v enoten kubus, okrog katerega so nanizani bivalni prostori. Večplastno funkcionalnost in visoko energetsko varčnost nagrajuje sodoben Marlesov sistem tehnološko dovršene gradnje, zaradi česar velja linija VERITAS za enega najbolj priljubljenih Marlesovih konceptov.

Sobota, 25. marca, med 10.00 in 14.00 uro; Limbuš:
DAN ODPRTIH VRAT TREH LEGENDARNIH OBJEKTOV: DOM24H / HIŠA AREA/ HIŠA BELLEVUE

Limbuš, kjer je sedež podjetja Marles, velja za domicil strokovnosti na področju slovenske montažne gradnje. Na dnevu odprtih vrat, ki ga pripravljamo v soboto, 25. marca 2023 med 10.00 in 14.00 uro, vas na tej lokaciji vabimo k ogledu kar treh objektov, ki predstavljajo svojevrstno prelomnico ne le za kakovost bivanja Marlesovih naročnikov, pač pa tudi za slovensko gradbeno stroko. Vrata bo odprla hiša BELLEVUE; gre za nadstropno hišo s 168,42 m2 bivanjske površine, izjemno odprtega in funkcionalnega tlorisa. Zgrajena v letu 2003, je tudi polni dve desetletji kasneje primer odličnosti montažne gradnje. Ogrevana je preko talnega in stenskega gretja in primerna za udobno bivanje 4-članske družine.

Še ena, v kateri se poleg tehnološkega znanja zrcali Marlesova navdihujoča tradicija, je pritlična hiša AREA, ki jo je podjetje MARLES postavilo pred skoraj petdesetimi leti. Odlikujejo jo visoka energetska učinkovitost, uporaba naravnih materialov in nadvse prijetno bivalno udobje. Njena arhitekturna zasnova nagovarja tiste, ki iščejo za svojo družino funkcionalno tlorisno zasnovo svojega doma z vsemi prednostmi bivanja v enoetažnih pritličnih hišah. Ta Marlesova hiša je kot odlično vino: vsako minulo desetletje samo utrjujejo spoznanje, da gre za izjemno kakovost.

In potem je tu seveda krona Marlesovega 1. SEJMA INOVATIVNIH BIVALNIH REŠITEV: pri nas doma v Limbušu bo na široko odprl vrata tudi Pametni dom prihodnosti – DOM24h. Gre za unikaten neto nič energijski objekt, ki sodi v vrh trenutnega znanja in razvoja. Njegov primarni namen je predstavitev razvoja in demonstracija novega koncepta bivanja v domu, ki ga uporabljamo 24 ur na dan, s tem pa tudi predstavitev razvoja produktov za pametne stavbe prihodnosti. Ta objekt namreč poleg Marlesovih inovacij združuje novo razvite tehnološko napredne rešitve, ki so jih razvili v dvanajstih priznanih slovenskih podjetjih.

IZJEMEN DOGODEK ZA IZJEMNE ČASE

Obisk in ogled hiše DOM24h kot vrhunca našega tridnevnega dogodka, je spoznavanje simbioze vseh za sodobnega človeka pomembnih aktivnosti, ki vključujejo delo, dom in prosti čas.

Objekt je energetsko samozadosten in deluje na konceptu neto nič-energijske stavbe. Oskrbo z elektriko omogoča energija sonca z integrirano fotovoltaično elektrarno, presežki pa se nalagajo v električnem hranilniku, ki je prav tako integriran v objekt, ali pa se oddajajo v odprto omrežje. Zagotovljena je uporaba pametnih naprav, ki so integrirane v enovit informacijski sistem upravljanja s pametnim domom. Ena od njegovih ključnih prednosti je, da je povezan v oblak, opremljen z digitalnim dvojčkom in pripravljen za integracijo v skupnost ter energetsko v električno in toplotno verigo.

Sisteme, vgrajene v DOM24h, vam bodo na dogodku predstavili predstavniki podjetja Smartis (predstavitev novodobnih rešitev digitalnega dvojčka), predstavniki podjetja Robotina pa bodo predstavili tehnološke sisteme, ki z namenom najvišje energetske učinkovitosti povezujejo sončno elektrarno, baterijske hranilnike in pametne inštalacije. Na dnevu odprtih vrat bodo prisotni tudi predstavniki izvajalcev stropnega in stenskega hlajenja, ki vam bodo skupaj z Marlesovimi strokovnjaki na voljo za vsa vprašanja v zvezi z: gradnjo, konstrukcijskimi sistemi, inovacijami na področju tehnologije ter ogrevanjem in prezračevanjem pasivnih, visoko učinkovitih in skoraj nič-energijskih hiš.

Pri MARLESU smo ponosni, da so vsi ti naši objekti prepoznani kot vrh kakovosti ne le slovenske montažne gradnje, ampak so naše tehnološke rešitve tudi v širšem geografskem okolju prepoznane kot pionirske, podjetje MARLES pa kot proizvajalec, ki s svojo željo kreiranja odličnosti bivalnih rešitev letvico kakovosti neumorno prestavlja vedno višje.

Obiščite osrednji letošnji slovenski dogodek sodobne gradnje in spoznajte novo dimenzijo trajnostnega bivanja ter vrhunsko kakovost bivanja, ki jo lahko dobite s svojim novim domom.
Spoznajte hiše za ljudi, ki znajo živeti!

POHITITE S PRIJAVO!

Ker je izkazano zanimanje na napovedane dogodke izjemno, obiskovalcem pa želimo v prvi vrsti zagotoviti odlično izkušnjo, je število udeležencev Marlesovega sejma inovativnih bivalnih rešitev omejeno.

Vabimo vas, da si čim prej zagotovite svoj prostor z najavo vaše udeležbo na številko 02/429 45 00 ali po elektronski pošti na info@marles.com.