OGLASNO BESEDILO

Marlesov koncept Lumniya prejel najvišjo oceno žirije BIG SEE Arhitektura za leto 2024

08.05.2024

Ljubljana, 7. maj 2024 - Marles je s svojim konceptom Lumniya iz linije Pure prepričal mednarodno žirijo in prejel nagrado BIG SEE Arhitektura za leto 2024. Z nenehnim iskanjem inovativnih rešitev in konceptov Marles postavlja nove standarde pri gradnji vrhunskih lesenih montažnih objektov ter pomembno vpliva na trajnostni napredek v panogi.

Nagrade BIG SEE so bile sprva regionalne in namenjene sistematičnemu raziskovanju in spodbujanju ustvarjalnega in poslovnega potenciala jugovzhodne Evrope. Kmalu so prerasle regionalne okvire in postale mednarodne. Danes prispevajo k edinstvenim in izvirnim ustvarjalnim dosežkom na področju arhitekture, notranje opreme, izdelkov in modnega oblikovanja po vsem svetu.

Z najvišjo oceno žirije za koncept Lumniya iz linije Pure je Marles prejel nagrado BIG SEE za najvidnejše dosežke s področja arhitekture. »V veliko čast nam je, da smo prejeli to prestižno nagrado za naš koncept družinskih hiš Lumniya. To je priznanje naši zavezanosti k inovacijam v trajnostni leseni montažni gradnji in potrditev naši strategiji produktnega razvoja ter oblikovanja z osredotočenostjo na človeka,« je poudarila Melanja Korošec, direktorica strateškega marketinga in inovacij. V Marlesu si prizadevajo ustvarjati okolja, ki so v harmoniji z naravo in hkrati izboljšujejo kakovost bivanja. »Verjamemo, da se prava arhitekturna odličnost doseže, ko se oblikovanje, funkcionalnost in trajnost brezhibno prepletajo,« je dodala.

Vsak detajl hiš iz linije PURE je brezhibno zasnovan za udobje in uporabnost. Linijo odlikujeta brezčasen dizajn in uporaba trajnostnih materialov. Lumniya je prva hiša z WoodSpan™ tehnologijo in je načrtovana z lesenimi konstrukcijskimi elementi, ki so zelena alternativa armiranobetonskim stebrom in nosilcem (izjemno skladiščenje CO2; v tem materialu je shranjenih 1,171 kg CO2 na kubični meter), s čimer Marles sledi svoji zavezi zniževanja ogljičnega odtisa.

Marles Lumniya je sodobna in navdihujoča hiša, ki je s svojo zasnovo idealna in prva izbira za dom vsake družine, saj postavlja v ospredje udobje bivanja in funkcionalnost ter s tem postavlja nove standarde bivanja. Odlikujejo jo popolna personalizacija in funkcionalne prostorske rešitve, kar omogoča edinstvenost vsakega objekta. Modularna izbira je enostavna in primerna za različna okolja, hkrati pa omogoča kreativno izražanje posameznika. Toplina, udobje in sodobna arhitektura, ki je pisana na kožo družinskemu življenju. Modularnost linije zagotavlja edinstvenost vsakega objekta in hkrati ohranja enostavnost izbire.

  • Ne glede na to, ali se stranke odločijo za popolnoma prilagojeno leseno hišo po meri ali za idejno hišo iz kataloga, jih vodimo po poti do njihovega sanjskega doma,« je poudaril arhitekt Miha Miholič. »Ves čas negujemo obstoječe potenciale in uvajamo nove, s čemer postavljamo nove zeleno-vativne trende pri gradnji lesenih montažnih objektov,« je še dodal.

S tem priznanjem Marles še enkrat potrjuje svoj vodilni položaj med proizvajalci lesenim montažnih hiš, v iskanju inovativnih rešitev ter postavljanju novih standardov bivanja. Lumniya združuje brezčasen dizajn, uporabo trajnostnih materialov in funkcionalnost, kar jo postavlja v ospredje kot idealno izbiro za sodobne družine. S tem dosežkom se Marles še naprej uveljavlja kot gonilna sila trajnostnega napredka v gradbeni industriji ter si pridobiva zaupanje strank, ki si želijo kakovostnega in udobnega bivalnega okolja.

Podjetje Marles Hiše

Marles ima več kot 125-letno tradicijo izgradnje zeleno-vativnih, z naravo povezanih, naprednih rešitev iz lesa.Marles hiše je vodilni ponudnik izvirnih rešitev na področju gradnje sodobnih lesenih montažnih objektov v Evropi in je danes največji slovenski proizvajalec montažnih objektov in predstavlja sinonim za trajnostno gradnjo. Marles je zgradil že več kot 30.000 individualnih objektov, več kot 400 vrtcev in šol in ima pomembno strateško vlogo pri razvoju trajnostne lesene montažne gradnje.

Naši domovi se ujemajo s pričakovanji zadovoljnih in srčnih ljudi, katerim je mar za okolje in želijo ohranjati povezanost z naravo. S svojimi izvirnimi inženirskimi rešitvami prispevajo k napredku v panogi in spodbujanju trajnostne lesene montažne gradnje.

Nagrajeni: SuperBrands 2024, Company Wall – zlata bonitetna odličnost, BigSee Architecure Award 2024

Člani Združenj: Ambasador Slovenskega Gospodarstva. GREEN. CREATIVE. SMART.

Ključni partnerji: Bramac, Hasslacher, Helopal, Hsbcad, Hundegger, Inoterm, James Hardie, Jezeršek, Knauf Insulation, Marles PSP, Pirnar, Remoplast, Schiedel,Sihga, Sto, Velux, Würth

Obiščite nas na naslovu: www.marles.com.

Kontakt: info@marles.com