OGLASNO BESEDILO

Marlesov dan odprtih vrat v Limbušu

21.11.2023

Na sedežu podjetja Marles hiše Maribor v Limbušu bo v petek, 24. novembra, med 12. in 17. uro ponovno na ogled prva slovenska neto-nič energijska hiša DOM24h. Stanovanjska hiša predstavlja pametni dom prihodnosti in je zgrajena iz materialov z negativnim ogljičnim odtisom.

S svojo večnamensko zasnovo ločuje stanovanjski in poslovni del, s čimer uporabnikom ne omogoča le udobnega bivanja, ampak tudi opravljanje dela od doma in kakovostno preživljanje prostega časa. Združuje nove inovativne komplementarne rešitve, povezane v celovit koncept trajnostno naravnanega, pametnega in povezljivega, uporabniku prijaznega, naprednega ter zdravega bivalnega okolja. Predstavlja  podsisteme in produkte za vse pametne stavbe prihodnosti. Objekt je bil zgrajen iz visoko izolativnih toplotnih materialov, vgrajeno je nadzorovano prezračevanje objekta, stensko in stropno ogrevanje in hlajenje, rekuperacija toplote z zelo visokim izkoristkom ter faznospremenljivi materiali. Posebna pozornost je bila namenjena uporabi in vgradnji pametnih naprav in naprednega pohištva, ki so integrirani v enovit informacijski sistem upravljanja s pametnim domom.

Prostorna enodružinska hiša, katere površina obsega 249,00 m2, predstavlja odlično kombinacijo funkcionalnosti, estetike in kakovosti. Glavni bivalni prostor spodnje etaže je fluiden in zračen. Sestavljajo ga dnevni prostor, jedilnica s kuhinjo in hodnik, ki brez ovir povezuje vse prostore. Velikopotezno je povezan z vrtom in samo zunanjostjo, ki se odseva v velikih panoramskih oknih. V zgornjo etažo vodi stopnišče, ki se v nadstropju nadaljuje v galerijski hodnik z elegantno brezokvirno stekleno ograjo. Tu so vhodi v spalne prostore in kopalnice, ki so zaradi odmaknjene pozicije bolj domačni in topli. V hiši je tudi poseben prostor za domači wellness, ki vključuje finsko savno, počivalnike in odprto prho s keramiko v ravnini tal. Hiša je moderne in inovativne oblike, konstrukcijsko zahtevna in je prilagojena arhitekturnim trendom in načelom trajnostne gradnje. DOM24h ima funkcionalno in razgibano razporeditev prostorov, ki so popolnoma prilagojeni potrebam in željam lastnikov.

Svetovanje za tehnološko napreden sistem gradnje

Na dnevu odprtih vrat bodo na voljo Marlesovi strokovnjaki, ki bodo svetovali vsem, ki želijo graditi svoj dom po najsodobnejših trajnostnih smernicah skoraj nič-energijske gradnje in konceptu Marles Zero Energy Home, v okviru katerega lahko vsaka hiša postane popolnoma energetsko neodvisna ter v celoti samozadostna. Predstavljena bo tudi posebna ponudba Marlesovih hiš na ključ ter posebne jesenske ugodnosti, ki so jih pripravili skupaj s prepoznavnimi slovenskimi podjetji. Na dnevu odprtih vrat bodo prisotni tudi strokovnjaki s področja ogrevanja in prezračevanja, ki bodo vsem obiskovalcem na voljo za pojasnila v zvezi s sodobnim načinom energetske oskrbe doma. Obenem bodo predstavili izjemne Marlesove ugodnosti – posebno ponudbo »SIMPLY RIGHT« in »BEST CHOICE«, ki prinašajo ugodnosti in prednosti za vse, ki želijo graditi dom po najnovejših trajnostnih smernicah.

Partnerstvo za okolju prijaznejše bivanje

Marles svojo zavezo trajnostnemu razvoju med drugim kaže tudi preko sodelovanja s podjetjem Moja Elektrarna. Kupec se lahko po želji odloči za vgradnjo sončne elektrarne, s katero bo energijo pridobival iz sonca in jo bo bodisi oddajal v odprto omrežje, bodisi hranil v domačem hranilniku oziroma električnih baterijah. Tako kupcem Marlesovih družinskih hiš ni več treba skrbeti, kje bodo polnili svoj električni avtomobil. Vse potrebno lahko hitro, enostavno in na enem mestu uredijo že ob nakupu hiše. Cilj tega povezovanja je kupcem Marlesovih hiš omogočiti bivanjsko udobje in mobilnost na najvišji ravni in z minimalnim obremenjevanjem okolja.

Marlesovi strokovnjaki bodo na dnevu odprtih vrat nudili tudi informacije o možnostih pridobitve nepovratnih finančnih sredstev Eko sklada.

Predanost najvišji kakovosti

V Marlesu že več kot osem desetletij narekujejo razvojne smernice in so globalno priznani kot vodilni proizvajalec lesenih montažnih objektov, zato so zelo zadovoljni, da se ponašajo z najzahtevnejšimi mednarodno priznanimi certifikati za preverjeno kakovost. Intenzivno so usmerjeni v uporabo najsodobnejših tehnoloških rešitev, rabo obnovljivih virov in vgradnjo materialov naravnega izvora. Njihov cilj je, da omogočijo kupcem zdravo bivanje, izjemno bivalno ugodje in visoko energetsko učinkovitost stavb, hkrati pa njim in njihovim partnerjem ponuditi storitve na najvišji poslovni ravni.

Za udeležbo je obvezna prijava na elektronskem naslovu info@marles.com.

_________________________

Podjetje Marles Hiše

Marles Hiše je največji proizvajalec naprednih lesenih montažnih objektov v Sloveniji in je že več kot osem desetletij sinonim za montažne hiše. Marles je zgradil že več kot 28.000 individualnih objektov, več kot 400 vrtcev in šol in ima pomembno strateško vlogo pri razvoju montaže gradnje. S svojimi izvirnimi inženirskimi rešitvami prispevajo k napredku v panogi in spodbujanju trajnostne gradnje. Z Marlesovim vplivom se industrijska proizvodnja stavb iz naravnih in okolju prijaznih materialov nadalje razvija, stavbe z nizkim ogljičnim odtisom pa postajajo prva izbira kupcev okolju prijaznih lesenih stavb.

Obiščite nas na naslovu: www.marles.com

Kontakt: info@marles.com