OGLASNO BESEDILO

Lumarjeve hiše na dnevih pasivnih hiš

17.02.2021

V okviru Dnevov pasivnih hiš 2020, ki jih med 6. in 8. novembrom 2020 že enajstič organizirajo Fakulteta za arhitekturo UL, Konzorcij+ pasivna hiša in Eko sklad, bodo svoje hiše predstavili tudi v podjetju Lumar. Ker trenutna situacija ne omogoča, da bi hiše pokazali v živo, so se odločili in pripravili spletne ter virtualne sprehode po svojih optimiranih skoraj nič-energijskih hišah Lumar s porabo pod 15 kWh/m2 a. Ob tem pa boste s strani Lumarjevih svetovalcev in strokovnjakov prejeli tudi vse potrebne informacije o celoviti storitvi gradnje nove hiše. Na ogled bo pet Lumarjevih hiš:

  • Lumar Primus-R 150 iEDITION – prva in edina slovenska hiša s certifikatom Active House
  • Individualna hiša Zbašnik
  • Individualna hiša Fak
  • Hiša Lumar Primus-D 137d Mitje Petkovška – prva slovenska hiša s certifikatom Passivhaus instituta v Darmstadtu
  • Hiša Lumar Primus iEDITION Individual

Lumarjeve skoraj nič-energijske hiše odlikuje funkcionalna in odprta tlorisna zasnova, optimizirana tehnologija gradnje, pravilna in kakovostna vgradnja stavbnega pohištva ter certificirani izvedbeni detajli. Tako je prav vsaka hiša Lumar energijsko izjemno učinkovit dom s prijetnim bivalnim ugodjem in nizkimi obratovalnimi stroški skozi celoten življenjski cikel. Z uporabo naravnih materialov in zaradi izjemne energetske učinkovitosti lahko pridobite tudi najvišje nepovratne spodbude Eko sklada. Vsem kupcem hiš v podjetju pomagajo z nasveti in pripravo potrebne dokumentacije za pridobitev nepovratnih spodbud.

Več kot 280 skoraj nič-energijskih objektov s porabo energije pod 15 kWh/m2 a (pasivne hiše), trije vrtci v pasivni tehnologiji ter več kot 2.700 kvadratnih metrov velik Zdravstveni dom v Luciji, uvrščajo podjetje na prvo mesto med slovenskim proizvajalci energetsko najučinkovitejših montažnih objektov. Več informacij in prijave na www.lumar.si.