OGLASNO BESEDILO

Lumarjeve hiše na dnevih pasivnih hiš

03.11.2021

V okviru Dnevov pasivnih hiš 2021, ki jih že dvanajstič organizirajo Fakulteta za arhitekturo UL, Konzorcij+ pasivna hiša in Eko sklad, bodo svoje hiše predstavili tudi v podjetju Lumar. Obiskovalci si bodo 6. novembra lahko »v živo« ogledali individualno zasnovano hišo Zbašnik Senegačnik v Ljubljani in hišo Lumar Primus-R 150 iEDITION v Dragomlju, prvo slovensko hišo s certifikatom Active House.

Funkcionalno, energetsko učinkovito, visoko ugodje bivanja

Lumarjeve skoraj nič-energijske hiše (pasivne hiše) odlikuje funkcionalna in odprta tlorisna zasnova, optimizirana tehnologija gradnje, pravilna in kakovostna vgradnja stavbnega pohištva ter certificirani izvedbeni detajli. Tako je prav vsaka hiša Lumar energijsko izjemno učinkovit dom s prijetnim bivalnim ugodjem in nizkimi obratovalnimi stroški skozi celoten življenjski cikel. Z uporabo naravnih materialov in zaradi izjemne energetske učinkovitosti lahko pridobite tudi najvišje nepovratne spodbude Eko sklada. Vsem kupcem hiš v podjetju pomagajo z nasveti in pripravo potrebne dokumentacije za pridobitev nepovratnih spodbud in gradnjo hiše.

Predstavitve Lumarjevih strokovnjakov

Lumarjevi svetovalci in strokovnjaki vam bodo predstavili:

  • Koncepte trajnostne gradnje skoraj nič-energijskih hiš Lumar ter z veseljem svetovali v zvezi s celovitim snovanjem, prilaganjem in gradnjo vašega novega doma. 
  • Pridobili boste lahko informacije strokovnjakov s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo podrobneje predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj nič-energijske hiše Lumar.
  • Ponudbo hiš Lumar, v katero je vključen tudi prezračevalni sistem z rekuperacijo zraka Zehnder, toplotno ogrevanje s toplotno črpalko Vaillant, priprava projektne dokumentacije in pomoč pri pridobivanju uporabnega dovoljenja za vašo hišo.

Ogleda "v živo" na vsako uro

V okviru dogodka si boste lahko v živo ogledali dve vrhunski skoraj nič-energijski hiši Lumar s porabo energije pod 15 kWh/m2 a (pasivne hiše):

  • Individualno zasnovana hiša Zbašnik Senegačnik; ogled med 10.00 in 12.00 uro in 
  • hiša Lumar Primus-R 150 iEDITION; ogled med 10.00 in 15.00 uro. 

Spletne predstavitve in virtualni sprehodi

Ob ogledih »v živo«, si lahko kadarkoli vam ustreza, iz vašega naslonjača, ogledate tudi spletne ter virtualne sprehode po optimiranih skoraj nič-energijskih hišah Lumar s porabo pod 15 kWh/m2 a. Na ogled bodo tudi hiše:

Več kot 410 skoraj nič-energijskih objektov s porabo energije pod 15 kWh/m2 a (pasivne hiše), trije vrtci v pasivni tehnologiji ter več kot 2.700 kvadratnih metrov velik Zdravstveni dom v Luciji, uvrščajo podjetje Lumar na prvo mesto med slovenskim proizvajalci energetsko najučinkovitejših montažnih objektov. Več informacij in prijave na www.lumar.si