OGLASNO BESEDILO

Dnevi pasivnih hiš 2021

28.10.2021

Linija MARLES PH VERITAS in DRENOV GRIČ odpirajo svoja vrata.

V okviru letošnjih Dnevov pasivnih hiš 2021, ki jih organizira Konzorcij pasivna hiša v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani in Eko skladom, j. s., vam Marles v živo predstavlja dve različici pasivne hiše iz linije VERITAS in naselje skoraj nič-energijskih hiš DRENovo.

V Šentvidu pri Stični bo na ogled pasivna hiša VERITAS II  (ogled v živo v soboto, 6. novembra, od 10. do 13. ure), v Brezovici pri Ljubljani pa prav tako pasivna hiša VERITAS lI, ki je hkrati ena najboljših Marlesovih pasivnih individualnih hiš (ogled v živo v soboto, 6. novembra, od 10. do 14. ure). Obe hiši izhajata iz linije Veritas, vendar sta po notranji razporeditvi prostorov in zunanjih geberitih popolnoma različni. Linija hiš Veritas, prodajna Marlesova uspešnica, je v arhitekturnem studiu Marlesa bila razvita kot odgovor na izjemno veliko povpraševanje po sodobno zasnovanih hišah čistih linij s kompaktnim dizajnom ter veliko prostora za individualnost.

VERITAS – Marlesova prodajna uspešnica

V osnovni izvedbi je Veritas linija hiš zastavljena kot enokapnica, na željo kupca pa jo gradijo tako v dvokapni kot v izvedbi z ravno streho. Tokrat predstavljajo hiši Veritas z dvokapno streho, ki sta na željo kupca in zahtev OPPN-ja bili zgrajeni s polno etažo v nadstropju. Odlikuje ju sodobno oblikovanje, izjemno racionalen, a hkrati prostoren tloris ter visoka energetska učinkovitost/ energijski razred =< 15 kWh/m2a . Hiši s kvadraturo nekaj čez 160 kvadratnih metrov, grajeni v standardu pasivne hiše, z vgrajenim sistemom prezračevanja z rekuperacijo izpolnjujeta pogoje Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev.

S predstavitvijo dvokapnih pasivnih hiš Veritas Marles ponuja bodočim uporabnikom priložnost, da si izberejo unikatno zasnovo hiše, tako po velikosti kot tudi po samem tlorisu in si pridobijo odgovore na vsa vprašanja v zvezi z gradnjo, o konstrukcijskih sistemih, novostih in inovacijah na področju tehnologije ter o ogrevanju in prezračevanju pasivnih, visokoučinkovitih in skoraj nič-energijskih hiš. Gradbeni materiali, uporabljeni pri gradnji, sledijo načelom trajnostne gradnje in nudijo zdravo ter ugodno bivalno klimo

DRENovo – sodobno naselje vrstnih hiš

Teden dni pozneje,  v soboto, 13. novembra, od 10. do 14. ure, pa si bo v okviru dnevov pasivnih hiš možno ogledati naselje vrstnih hiš DRENOVO. Gre za naselje postavljeno v tri nize po devet hiš. Ponuja se enkratna priložnost za vpogled v tri različne stopnje izgradnje, kjer je prvi niz dokončan na ključ, drugi trenutno v fazi dokončanja notranjih del, tretji pa v gradnji. V celotnem naselju se predvideva gradnja 79 hiš.

Na dnevu odprtih vrat bodo na voljo Marlesovi strokovnjaki, ki bodo svetovali vsem, ki nameravajo graditi svoj dom po najsodobnejših trajnostnih smernicah skoraj nič-energijske gradnje in konceptu Marles Zero Energy Home. Na voljo bo Marlesova svetovalna ekipa, ki bo predstavila celovito ponudbo Marlesovih jesenskih ugodnosti 2021 in bo vsem obiskovalcem na voljo za pojasnila v zvezi s sodobnim načinom energetske oskrbe doma s poudarkom na ogrevanju in prezračevanju s prisilnim prezračevanjem. Odgovarjali bodo na morebitna vprašanja v zvezi z gradnjo in o možnostih pridobitve subvencij Eko sklada. V osnovni ponudbi je celotna priprava vloge za nepovratna sredstva Eko sklada, obenem pa vam Marles nudi pomoč pri postopku pridobitve uporabnega dovoljenja za vašo hišo.

Dnevi pasivnih hiš so namenjeni vsem, ki razmišljajo o gradnji ali prenovi hiše ali tistim, ki jih preprosto zanima, kaj je pasivna hiša, kako deluje, kaj lahko od nje pričakujemo in kako je v njej živeti.

S predstavitvijo pasivnih hiš se Marles pridružuje vsakoletni akciji, ki že vrsto let poteka v Avstriji, Nemčiji in drugod po Evopi. Dnevi pasivnih hiš se bodo pričeli s predavanjem o pasivni hiši in možnostih financiranja v petek, 5. novembra, ob 16.30 (preko spletne aplikacije ZOOM), ki ga organizira Fakulteta za arhitekturo UL in Konzorcij pasivna hiša.

::::::::::::::::::::::::

Informacije o natančni lokaciji in kontaktni obrazec za prijavo na dogodek je na voljo na spletni strani www.marles.com / info@marles.com in na martina.zbasnik@fa.uni-lj.si.