Življenje v montažni hiši

Življenje v sodobni in kakovostno izdelani montažni hiši se ne razlikuje bistveno od življenja v podobni klasično zidani hiši. Uporabljeni materiali in sama zasnova montažne hiše zagotavljajo ugodno in zdravo bivalno okolje.

Bivanje v montažni hiši ima nekaj posebnosti. Pri tem najbolj izstopajo brunarice, ki so povsem narejene iz lesa. Lesena bruna so zagotovo najbolj naravna oblika lesa, ki se uporablja v gradbeništvu, zato »živijo« svoje življenje, čemur se morajo vsi, ki bivajo v brunaricah, prilagoditi.

Življenjska doba sodobnih montažnih hiš je primerljiva z življenjsko dobo zidanih. Ključnega pomena pri tem je vzdrževanje. Montažne hiše moramo pravilno negovati in redno popravljati poškodovane dele in upoštevati navodila proizvajalca za vzdrževanje. Največji sovražnik montažnih hiš je voda, zato moramo biti še posebej pozorni na vdore vode in pojave vlage. Vse poškodbe zaradi vlage je treba čim prej sanirati in odpraviti vzroke.

V montažnih hišah živijo številni ljudje, ki so z njimi zelo zadovoljni. Nudijo jim vse potrebno udobje in zdravo življenjsko okolje.