Novice
!Oglasno besedilo

Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar

20.05.2019 - V podjetju Lumar v soboto 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo novo vzorčno hišo Lumar Primus-R 150 iEDITION. Hiša je zgrajena na racionalnem tlorisu z odprto zasnovanim bivalnim prostorom v pritličju, ki združuje kuhinjo z jedilnico in dnevnim prostorom. V nadstropju so funkcionalno zasnovani spalni prostori, ki na dani kvadraturi nudijo maksimalno bivalno ugodje. Hišo oblikujejo čiste linije, sodobnost in  kompakten dizajn.

Strokovnjaki Lumarja vam bodo na dnevu odprtih vrat predstavili ponudbo hiš Lumar, ki jih ponujajo s standardno vgrajenim sistemom prezračevanja ter od letošnjega leta v sklopu koncepta Lumar ZERO EMISSION LIVING, tudi s sončno elektrarno.

Lumar Primus - R 150 iEDITION

Hiša Lumar Primus je bila razvita z mislijo na energetsko varčnost, učinkovitost in visoko bivalno ugodje. V ponudbi iEDITION, ki so jo v Lumarju razvili s podjetjem BMW Slovenija in njihovo znamko BMW i, pa je bil narejen preboj iz ustaljenih okvirjev montažne gradnje. Hiši Primus so ob vrhunski tehnologiji, funkcionalnosti in prilagodljivosti dodali dizajn, ki sledi visokim standardom sodobne odprte arhitekture.

Nova vzorčna hiša Lumar Primus-R 150 iEDITION predstavlja nadgradnjo dosedanjih pionirskih projektov podjetja. Skladno s konceptom Lumar ZERO EMISSION LIVING so hišo koncipirali ob enakomernem upoštevanju ključnih kriterijev trajnostne gradnje; bivalnega ugodja, energijske učinkovitosti in vplivov na okolje. Z vgradnjo sončne elektrarne zagotovimo proizvodnjo električne energije za delovanje hiše in polnjenje električnega avtomobila, s čimer hiša postane stičišče več tehnologij. Z vgrajenim sistemom prezračevanja z rekuperacijo, toplotno črpalko s talnim gretjem, pametnimi inštalacijami in drugimi tehnologijami ter detajli, na celovit način obravnava izzive trajnostne gradnje in življenja brez emisij. Grajena v konceptu Lumar ZERO EMISSION LIVING že danes ponuja odgovore na podnebne in bivanjske izzive prihodnosti.

Predstavitve Lumarjevih strokovnjakov

Lumarjevi strokovnjaki vam bodo na hiši predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje kakovostnih in visoko energetsko učinkovitih hiš Lumar ter z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja v zvezi z gradnjo. Prisotni bodo tudi strokovnjaki s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo lahko podrobno predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v hiše Lumar. Več informacij in prijave na www.lumar.si.

Vir: SLONEP, 17.05.2019