Novice
!Oglasno besedilo

Pasivne hiše JUBHome na Dnevih pasivnih hiš

08.11.2018 - V slovenskem podjetju JUBHome nudijo gradnjo hiš na ključ z lastnim, tehnološko dovršenim sistemom gradnje armiranobetonskih sten s toplotno izolativnimi oblikovniki JUBHome WALL. Poleg elementov za gradnjo sten imajo v naboru tudi elemente za izvedbo temeljne plošče JUBHome BASE in strehe JUBHome ROOF. S tem odličnim konstrukcijskim sistemom želijo strankam nuditi celovito storitev gradnje energijsko varčnih, zlasti pasivnih hiš na ključ, vključno s projektiranjem.

Sistem gradnje s toplotno izolativnimi oblikovniki je v svetu dobro poznan in uporabljen že vrsto let. Kljub temu pri JUBHome opozarjajo na nevarnosti ob prenosu podobnih tehnologij gradnje iz drugih, predvsem seizmično neogroženih držav. Svoj sistem toplotne izolacije temeljne plošče JUBHome BASE in sistem za gradnjo sten JUBHome WALL so namreč v JUBHome namensko razvili in testirali prav za gradnjo na potresno ogroženih območjih, kot je Slovenija.

Konstrukcije JUBHome so izjemno toplotno izolativne in zrakotesne, hkrati pa imajo visoko sposobnost akumulacije toplote. Zaradi teh vrhunskih lastnosti ovoja stavbe so potrebe po ogrevanju in hlajenju zelo nizke. Za vse tri konstrukcijske sklope, ki tvorijo ovoj stavbe, imajo pridobljen tudi prestižen certifikat inštituta Passivhaus iz Nemčije.

V hišah JUBHome dosežemo prijetno bivalno ugodje že z zelo malo energije, to je z uporabo toplotnih črpalk v režimu nizkotemperaturnega ogrevanja ali z drugimi energijsko učinkovitimi sistemi. Uporaba reverzibilnih toplotnih črpalk omogoča, da z njimi objekt poleg ogrevanja tudi hladimo.

Za doseganje visoke končne kakovosti ter optimiranosti pasivnih objektov je ključno sodelovanje z investitorjem ter strokovnjaki z različnih področij že v zgodnji fazi projekta.

Na tak način je bila sprojektirana in na ključ zgrajena tudi pasivna hiša v Velikih Blokah, ki si jo je moč ogledati na prihajajočih Dnevih pasivnih hiš v organizaciji  Konzorcija pasivna hiša.

Ogled pasivne hiše JUBHome v Velikih Blokah bo mogoč v petek, 9. 11. 2018  med 15. in 18. uro, obvezna je predhodna prijava na: info@jubhome.eu.


Foto: arhiv JUBHome 

Podjetje JUBHome je član Skupine JUB.

JUBHome d. o. o., Dol pri Ljubljani 28, 1262 Dol pri Ljubljani, T:01/ 588 41 83, E: info@jubhome.si, www.jubhome.eu           

JUB iz Dola pri Ljubljani je s 143-letno tradicijo najstarejši proizvajalec zidnih barv v Sloveniji. Na tržišču je prepoznaven tudi kot ugleden proizvajalec toplotnoizolacijskih fasadnih sistemov, ki z razvojem novih ter okolju prijaznih izdelkov in storitev stremi k energijsko varčnim in trajnostnim rešitvam v gradbeništvu. JUB je kot slovensko, sodobno in mednarodno uveljavljeno proizvodno podjetje z močnimi lastnimi blagovnimi znamkami prisoten na več kot tridesetih trgih in sodi med deseterico najbolj internacionaliziranih slovenskih podjetij.

Vir: SLONEP, 08.11.2018