Novice
!Oglasno besedilo

Na ogled skoraj nič-energijska hiša Urbano-D 149

01.06.2018 -

V podjetju Lumar v soboto 9. junija 2018, med 10. in 16. uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Opatjem selu na Krasu predstavili že vseljeno skoraj nič-energijsko hišo Urbano-D 149. Hiša je prilagojena glede na želje njenih lastnikov in okolja, s katerim se zaradi svojih detajlov v popolnosti zliva. Zgrajena je na izjemno racionalnem in funkcionalnem tlorisu, ki se odpira na jug in preko terase s pergolo povezuje z zunanjostjo. Velike steklene površine ponujajo svetle in prijetne bivalne prostore ter visoko ugodje bivanja. Sodobno in trajunostno zasnovo hiše dopolnjuje optimirana Lumarjeva tehnologija, ki hišo zaradi visoke energetske učinkovitosti in izvedbe uvršča v standard skoraj nič-energijske hiše s porabo energije pod 15 kWh/m2 a.
 

HIŠA URBANO-D 149

Skoraj nič-energijska hiša Urbano-D 149 iz družine Avantgarde je zasnovana kot sodobna enodružinska hiša. Razporeditev prostorov, ki je zasnovana sodobno in odprto, ponuja optimalen izkoristek bivalne površine in visoko ugodje bivanja. Hišo odlikuje poteza, ki povezuje vse dele hiše, vključno z balkonom v skladno in enovito celoto. Zunanjost hiše dopolnjuje nadstrešek za dva avtomobila, na južni strani pa so lastniki dodali še pergolo, ki jim nudi prijetno zavetje v različnih obdobjih leta. Hiša je grajena s konstrukcijskim sistemom Lumar PRESTIGE z vpihano celulozo. Z vgrajenim sistemom prezračevanja izpolnjuje hiša pogoje Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda.


 

ZERO EMISSION LIVING – ŽIVLJENJE BREZ EMISIJ

Hiša Urbano je grajena v Lumarjevem konceptu trajnostnega bivanja ZERO EMISSION LIVING. Gre za koncept in rešitve ki na celovit in holističen način obravnavajo vse vidike, ki vplivajo na naše bivanje – od zvoka, zraka, temperature, dnevne svetlobe, stroškov delovanja objekta v celotnem življenjskem ciklu, izrabe obnovljivih virov energije … . ZERO EMISSION LIVING ni zgolj ideja, ampak je nadaljevanje Lumarjevih do sedanjih aktivnosti tehnološko vodilnega slovenskega proizvajalca montažnih objektov. ZERO EMISSION LIVING je tako njihova obveza in usmeritev za prihodnost.
 

PREDSTAVITVE LUMARJEVIH STROKOVNJAKOV

Lumarjevi strokovnjaki vam bodo na hiši predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje kakovostnih in visoko energetsko učinkovitih hiš Lumar ter z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja v zvezi z gradnjo. Prisotni bodo tudi strokovnjaki s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo lahko podrobno predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v hiše Lumar. Za več informacij o gradnji njihove sanjske hiše Lumar bodo na voljo tudi lastniki hiše. Več informacij in prijave na www.lumar.si.

Vir: SLONEP, 30.05.2018