Novice
!Oglasno besedilo

Lumar Zero Emission Living Tour – V Dragomlju na ogled edina slovenska hiša s certifikatom Active House

05.06.2020 - Po uspešno izpeljanih obiskih iz naslonjača pri Marko Potrču, Mitji Petkovšku in Jakovu Faku, vas v podjetju Lumar v okviru Lumar Zero Emission Tour vabijo na ogled prve in edine slovenske hiše s certifikatom Active House v živo. Hiša Lumar Primus-R 150 iEDITION v ospredje postavlja uporabnika in celostno analizira ključne vidike trajnostne gradnje; bivalno ugodje, energijsko učinkovitost in vpliv na okolje. Grajena v trajnostnem konceptu gradnje Lumar ZERO EMISSION LIVING® že danes standardno ponuja odgovore na bivanjske in podnebne izzive prihodnosti. Hiša bo na ogled 12. junija med 15.00 in 19.00 uro in 13. junija med 10.00 in 16.00 uro.

Sodobna in tehnološko dovršena

Hiše Primus so bile zasnovane z mislijo na energetsko varčnost, učinkovitost in visoko bivalno ugodje.

V ponudbi iEDITION, ki so jo v Lumarju razvili s podjetjem BMW Slovenija in njihovo znamko BMW i, so hiši Primus ob vrhunski tehnologiji, funkcionalnosti in prilagodljivosti dodali dizajn, ki sledi visokim standardom sodobne odprte arhitekture. Z vgrajenim sistemom prezračevanja z rekuperacijo, toplotno črpalko s talnim ogrevanjem, pametnimi inštalacijami, sončno elektrarno na nadstrešku in drugimi tehnologijami ter detajli, hiša Lumar Primus-R 150 iEDITION na celovit način obravnava ključne izzive trajnostne gradnje in bivanja brez emisij.

Predstavitev Lumarjeve trajnostne tehnologije

Na dnevu odprtih vrat vam bodo strokovnjaki podjetja Lumar predstavili konstrukcijske sisteme in koncepte trajnostne gradnje skoraj nič-energijskih hiš Lumar ter z veseljem svetovali v zvezi s snovanjem, individualnim prilaganjem in gradnjo vašega novega doma. Odgovarjali bodo na morebitna vprašanja v zvezi s pridobivanjem nepovratnih finančnih spodbud Eko sklada. Pridobili boste lahko tudi informacije strokovnjakov s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo podrobneje predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj nič-energijske hiše Lumar.

Na dnevu odprtih vrat boste lahko pridobili tudi informacije o akcijski ponudbi hiš Lumar, v katero je vključen tudi prezračevalni sistem z rekuperacijo zraka, toplotna črpalka s talnim ogrevanjem, priprava projektne dokumentacije in pomoč pri postopku pridobitve uporabnega dovoljenja za vašo hišo. Več informacij in prijave na www.lumar.si.


Zanesljiv in varen partner

V zadnjih dveh desetletjih je podjetje postalo pionir in glavni razvijalec smernic in trendov montažne gradnje v Sloveniji. S pomočjo znanj in izkušenj iz pionirskih projektov, prva pasivna hiša, prva certificirana pasivna tehnologija, prva aktivna hiša za poskusno bivanje in prva slovenska hiša s certifikatom Active House, lahko že danes standardno ponudijo tehnologije prihodnosti. Podjetje spada med 1,5 % podjetij v Sloveniji, ki se lahko pohvali s platinasto oceno bonitetne odličnosti, ki jo dobijo izključno podjetja, ki imajo zlato bonitetno oceno odličnosti vsaj tri leta zaporedoma (Bisnode Solutions). Izkušnje, znanje ter številni prejeti domači ter tuji certifikati so garancija, da je gradnja z Lumarjem varna in zanesljiva.

Vir: SLONEP, 05.06.2020