Novice
!Oglasno besedilo

Lumar Zero Emission Living Tour

09.03.2020 - Lumar Zero Emission Living Tour – na ogled prva slovenska hiša s certifikatom Active house

V podjetju Lumar pripravljajo v okviru Lumar Zero Emission Tour ogled prve slovenske hiše s certifikatom Active House. Hiša Lumar Primus-R 150 iEDITION v ospredje postavlja uporabnika in celostno analizira ključne vidike trajnostne gradnje; bivalno ugodje, energijsko učinkovitost in vpliv na okolje. Grajena v trajnostnem konceptu gradnje Lumar že danes ponuja odgovore na podnebne in bivanjske izzive prihodnosti. Hiša bo na ogled v soboto, 14. marca 2020, med 10.00 in 16.00 uro v Dragomlju.

Lumar Primus-R 150 iEDITION

Hiše Primus so bile zasnovane z mislijo na energetsko varčnost, učinkovitost in visoko bivalno ugodje. V ponudbi iEDITION, ki so jo v Lumarju razvili s podjetjem BMW Slovenija in njihovo znamko BMW i, je bil narejen preboj iz ustaljenih okvirjev montažne gradnje. Hiši Primus so ob vrhunski tehnologiji, funkcionalnosti in prilagodljivosti dodali dizajn, ki sledi visokim standardom sodobne odprte arhitekture. Z vgrajenim sistemom prezračevanja z rekuperacijo, toplotno črpalko s talnim ogrevanjem, pametnimi inštalacijami, sončno elektrarno na nadstrešku in drugimi tehnologijami ter detajli, hiša Lumar Primus-R 150 iEDITION na celovit način obravnava ključne izzive trajnostne gradnje in bivanja brez emisij. Da Lumarjev koncept ZERO EMISSION LIVING predstavlja trajnostni koncept gradnje, potrjuje tudi certifikat po certifikacijskih shemi ACTIVE HOUSE, ki ga podeljuje neprofitno združenje Active House (Active House Alliance) s sedežem v Bruslju.

Predstavitve novosti in Lumar tehnologije

Na dnevu odprtih vrat vam bodo strokovnjaki podjetja Lumar predstavil konstrukcijske sisteme in koncepte trajnostne gradnje skoraj nič-energijskih hiš Lumar ter z veseljem svetovali v zvezi s snovanjem, prilaganjem in gradnjo vašega novega doma. Izkušnje, znanje ter številni prejeti domači ter tuji certifikati so garancija, da je gradnja z Lumarjem varna in zanesljiva. Predstavili bodo tudi novo linijo hiš Lumar GreenLine, ki so jo zasnovali z birojem Objem narave. Nova linija hiš prerašča stroge bivanjske okvirje hiše in nudi novo dimenzijo navezovanja z naravo. Pridobili boste lahko tudi informacije strokovnjakov s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo podrobneje predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj nič-energijske hiše Lumar. Lumarjevi strokovnjaki bodo na dnevu odprtih vrat predstavili akcijsko ponudbo hiš Lumar, v katero je vključen tudi prezračevalni sistem z rekuperacijo zraka, toplotna črpalka s talnim ogrevanjem in priprava projektne dokumentacije. Več informacij in prijave na www.lumar.si.

Vir: SLONEP, 09.03.2020