Novice
!Oglasno besedilo

Energijsko varčne hiše JUBHome

15.05.2018 - Z namenom strankam ponuditi energijsko visoko učinkovite in kvalitetne hiše, ki že danes izpolnjujejo zahteve Evropske direktive (EPBD 2010/31), je podjetje JUBHome pričelo z gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih hiš po naročilu strank. V ta namen je že pred časom razvilo lasten, tehnološko napreden konstrukcijski sistem iz družine ICF (Insulated Concrete Forms), ki predstavlja jedro hiše JUBHome.

Hiša JUBHome je v osnovi sestavljena iz treh konstrukcijskih sklopov:

  • toplotno izolirane temeljne plošče, pri kateri se armirano betonska temeljna plošča zabetonira v po meri izdelano toplotno­izolacijsko kad JUBHome BASE iz ekspandiranega polistirena (EPS) različnih debelin,
  • masivnih nosilnih notranjih in zunanjih armirano betonskih sten zabetoniranih v toplotno izolativne oblikovnike JUBHome WALL iz EPS-a različnih fasadnih debelin in
  • strešnega toplotno izolacijskega sklopa JUBHome ROOF, ki predstavlja EPS oblikovnike vijačene na klasično leseno ostrešje.

Vsi sklopi skupaj tvorijo zvezen, izredno izolativen in akumulativen ovoj stavbe, ki ustreza najbolj zahtevnim kriterijem nizko energijskih in pasivnih hiš.

 

Konstrukcijski sistem je glede na sorodne produkte namensko razvit in testiran za gradnjo na potresnih področjih in skladen z evropsko potresno regulativo. Vsi trije sklopi so v prodaji tudi za samograditelje in se lahko kombinirajo s klasično ali montažno gradnjo.

Za nadaljnjo obdelavo površin JUBHome hiš se uporabljajo izdelki in sistemi podjetja JUB, za ostala gradbeno obrtniška dela pa visokokvalitetni produkti dobaviteljev, ki se lahko izkažejo z ustreznimi izjavami in certifikati referenčnih inštitutov za nizkoenergijsko gradnjo.

Podjetje JUBHome z lastno ekipo strokovnjakov ponuja celovite storitve od izdelave idejnih projektov do izgradnje hiš na ključ, saj je sodelovanje v zgodnji fazi projekta ključno za kvalitetno in racionalno izvedbo. Izvajajo tudi energijske analize, izdajajo energijske izkaznice in pripravijo vse potrebno za pridobitev subvencij EKO Sklada za njihove hiše. V sodelovanju z bankami nudijo tudi ugodne možnosti financiranja vašega novega objekta.

Pri izdelavi kataloga tipskih hiš JUBHome so poleg lastnih arhitektov sodelovali tudi Ravnikar Potokar arhitekturni biro, KošorokGartner arhitekti, 2amv arhitekti in Studio Agregat. Vodilo pri snovanju hiš je bila raznolika in kvalitetna arhitektura, funkcionalnost s čim višjo prilagodljivostjo ter energijska učinkovitost. Tako zasnovane hiše so že prilagojene energetskim standardom, ki jih predvideva Evropska direktiva v letu 2020.

Vabimo vas, da si konstrukcijske sisteme hiš JUBHome in katalog hiš s cenikom ogledate na spletni strani www.jubhome.eu.

Vir: SLONEP, 15.05.2018