Novice
!Oglasno besedilo

Dnevi pasivnih hiš 2018: Marles 2x odpira svoja vrata

05.11.2018 -

V okviru letošnjih Dnevov pasivne hiše 2018, ki jih organizira Konzorcij pasivna hiša v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani in Eko skladom, j. s., vam Marles predstavlja dve različici nadstandardne pasivne hiše iz linije VERITAS. V Radomljah pri Ljubljani odpirajo vrata pasivne hiše VERITAS s sistemom pametnega upravljanja (ogled v petek, 9. novembra, od 17. do 20. ure), v Črenšovcih v Prekmurju pa pasivno hišo VERITAS Individual, ki se prav tako ponaša z visokotehnološko opremo pametnega upravljanja in je odličen primer trajnostno usmerjene gradnje iz certificiranih materialov (ogled v soboto, 10. novembra, od 10. do 13. ure). Za obe je bila pridobljena subvencija Eko sklada.

Dnevi pasivnih hiš se bodo pričeli v petek, 9. novembra, ob 16.30 v konferenčni dvorani poslovne stavbe Rotonda v Ljubljani, s predavanjem o pasivni hiši in možnostih financiranja. Sočasno bodo organizirani spremljajoči dogodki pri članih Konzorcija pasivna hiša.

S predstavitvijo pasivnih hiš se Marles pridružuje vsakoletni akciji, ki že nekaj let poteka po vseh celinah, ko si je možno ogledati številne pasivne hiše po različnih krajih.

V Radomljah in Črenšovcih bodo obiskovalcem Marlesovih pasivnih hiš na voljo strokovnjaki, ki bodo svetovali vsem, ki nameravajo graditi svoj dom po najsodobnejših smernicah trajnostne gradnje, obenem vas bodo seznanili z odličnimi Marlesovimi jesenskimi ugodnostmi 2018, subvencijami Eko sklada in naprednim konceptom Marles Zero Energy Home.

Za ogled hiš se je potrebno prijaviti. Podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani www.marles.com in na www.fa.uni-lj.si.

Vir: SLONEP, 05.11.2018