Novice
!Oglasno besedilo

Dan odprtih vrat - Lumar Urbano-D 149

04.12.2017 -


V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149

V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D 149. Hiša je zgrajena na racionalnem in izjemno funkcionalnem tlorisu, ki se odpira na jug in preko terase povezuje z zunanjostjo. Velike steklene površine ponujajo svetle in prijetne bivalne prostore ter ugodje. Sodobno zasnovo hiše dopolnjuje certificirana Lumarjeva pasivna tehnologija, ki hišo zaradi visoke energetske učinkovitosti in izvedbe uvršča v najvišji standard skoraj nič-energijske hiše. Na dnevu odprtih vrat vam bodo predstavili trajnostni koncept gradnje Lumar 2020 in Lumar 2020+, ter premierno zimsko ponudbo optimiranih skoraj nič-energijskih hiš Lumar.
 

SKORAJ NIČ-ENERGIJSKA HIŠA URBANO-D 149

Skoraj nič-energijska hiša Urbano-D 149 iz družine Avantgarde je zasnovana kot sodobna enodružinska hiša. Razporeditev prostorov, ki so zasnovani sodobno in odprto, ponuja optimalen izkoristek bivalne površine in visoko ugodje bivanja. Hišo odlikuje poteza, ki povezuje vse dele hiše, vključno z balkonom v skladno celoto. Zunanjost hiše dopolnjuje nadstrešek za avtomobile. Hiša je grajena s certificiranim konstrukcijskim sistemom Lumar Pasiv Energy. Z vgrajenim sistemom prezračevanja hiša izpolnjuje pogoje Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda.
 

CELOVIT KONCEPT TRAJNOSTNEGA BIVANJA

V podjetju Lumar so na sejmu Dom 2017 kot prvi slovenski proizvajalec montažnih hiš standardno ponudili bivanjske rešitve prihodnosti – skoraj ničenergijske hiše. V vse hiše Lumar je namreč standardno vgrajen prezračevalni sistem z rekuperatorjem. Naredili so pa še koraj naprej in tehnologiji skoraj nič-energijske hiše dodali sončno elektrarno, s katero dopolnjujejo koncept trajnostnega bivanja. Z nadgradnjo s sončno elektrarno bo hiša postala plusenergijska, saj pokrije vse potrebe po električni energiji (ogrevanje, sanitarna voda, razsvetljava, električni avtomobil …). S sončno elektrarno tako že od prvega dne bivanja ne boste imeli stroškov za električno energijo, dolgoročno boste neodvisni od višanja cen električne energije, hkrati pa boste z zmanjšanjem izpustov ogljikovega dioksida poskrbeli za naše okolje. Z nakupom Lumar hiše boste že danes dobili tehnologijo prihodnosti, z visoko kakovostjo bivanja, nizkimi obratovalnimi stroški in dolgoročnim ohranjanjem vrednosti investicije.


 

PREDSTAVITVE LUMARJEVIH STROKOVNJAKOV

Lumarjevi strokovnjaki vam bodo na hiši predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje kakovostnih in visoko energetsko učinkovitih hiš Lumar ter z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja v zvezi z gradnjo. Prisotni bodo tudi strokovnjaki s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo lahko podrobno predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v hiše Lumar. Več informacij in prijave na www.lumar.si.

Vir: SLONEP, 04.12.2017